Šlehačkové rohlíčky od Ládi Hrušky

šlehačkové rohlíčky

Jednoduchý, rychlý a skvělý recept na šlehačkové rohlíčky Ládi Hrušky. Hned po upečení se po nich zapráší. Pozor, jejich pojídání je návykové :) Co k jejich přípravě budeme potřebovat?

Ingredience

  • 45 dkg hladké mouky
  • 1 máslo HERA
  • špetka soli
  • 250 ml smetany ke šlehání

Náplň:

  • můžeme použít povidla, tvaroh, kandované ovocce, apod.

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme hladkou mouku, přidáme změklé máslo HERA, špetku soli a vylijeme smetanu ke šlehání.
  2. Vše hezky rukama zpracujeme do hladkého těsta, které vyválíme na větší šišku, a tu rozdělíme na osm dílků.
  3. Každý dílek následně rozválíme do kruhu na těsto tlusté asi 0,5 cm a nařežeme rovnoměrně na osm dílků – jako pizzu.
  4. Na širší stranu dílku těsta uděláme proužek vámi vybrané náplně
  5. Kraje těsta přehneme do náplně a těsto poté srolujeme. Můžeme tvarovat do rohlíčků
  6. Hotové rohlíčky klademe na plech s pečícím papírem a dáme do trouby na 180°C. Pečeme cca 15 až 20 minut.
  7. Upečené rohlíčky posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>