Recepty na nepečené vánoční cukroví

nepečené cukroví

Vánoce za dveřmi, někde už to voní perníčky, jinde se finišuje s pečením vánočního cukroví. Víte o tom, že si můžete vcelku velmi pohodlně připravi i nepečené cukroví? Pár tipů přinášíme v tomto článku.

Kokosové kuličky

Ingredience

  • 200 g strouhaného kokosu
  • 250 g mléčné čokolády
  • 80 g cukr moučky
  • 150 g crème fraîche
    (crème fraîche lze nahradit 200 ml smetany ke šlehání a dvěma pol. lžícemi podmáslí. Smíchejte v misce, přikryjte fólií a nechte 24 hodin při po jové teplotě).

Postup přípravy

  1. V míse smícháme kokos, cukr moučku a crème fraîche. Vytvoříme hmotu, ze které poté tvoříme kuličky podle velikosti, které si sami zvolíte.
  2. Kuličky odkládáme na tác a dáme do lednice ztuhnout na cca 6 hodin.
  3. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a do ní kuličky namáčíme (buď celé nebo jen do poloviny). Na závěr můžeme ještě neztuhlou čokoládu na kokosových kuličkách posypat ořechy.

Kaštanové kuličky

Ingredience

  • 100 g dětských piškotů
  • 200 g kaštanového pyré
  • 50 g moučkového cukru
  • vanilkový cukr
  • 60 g másla
  • rum
  • strouhaný kokos nebo čokoládová poleva

Postup přípravy

  1. Nejprve je potřeba si připavit jednu z ingrediencí a to kaštanové pyré. Na něj budete potřebovat 500 g jedlých kaštanů, 200 až 250 ml mléka, jeden vanilkový cukr, špetka skořice, rum, cukr. Jedlé kaštany nařízneme do X na kulaté straně a vložíme do mírně osolené vody a vaříme zhruba půl hodinky. Pak ještě horké kaštany oloupeme, aby nám zůstala pouze ta dužina. Oloupane kaštany poté dáme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme vanilkový cukr a špetku skořice a pod pokličkou vaříme, až nám změknou. Poté je necháme vychladnout a po vychladnutí rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Výslednou konzistenci si můžete zvolit sami, buď budete volit hustší konzistenci, nebo přidáním mléka řidší.
  2. Tak a teď k samotnému receptu na kaštanové kuličky. Nastrouháme piškoty a smícháme je s cukrem. Poté přidáme kaštanové pyré, máslo a trošku rumu.
  3. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které vložíme na hodinku do lednice, aby nám ztuhlo
  4. Po hodině začneme s tvarováním kuliček a hned je obalíme v nastrouhaném kokosu nebo ozdobíme čokoládovou polevou.

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>